Karriere
Om Norisol
Afdelinger / Kontakt
Tombak

Spændende materiale med et smukt udtryk

Hurtige fakta om

Tombak - Tyndplade på Facade - Spændende materiale med et smukt udtryk

  • Eksklusivt og levende udtryk
  • Holdbart materiale
  • Korrosionsbestandigt
  • Meget strækbart materiale

Indhent tilbud

Kontakt os og vi hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning.

Tombakbeklædning af facader

Hos Norisol oplever vi, at Tombak i høj grad er tilbage i bybilledet. Materialet har på én gang en varm og rå udstråling, hvilket gør det særdeles populært hos arkitekter, der ønsker at skabe en facade i naturens farver, og som samtidig er en langtidsholdbar løsning.

Læs mere om beklædning med tombak nedenfor og kontakt os gerne, hvis du ønsker at bruge Norisol til dit næste projekt.
Kontakt Norisol

Generelt om tombak


Tombak er et kobber-lignende meget strækbart metal, der modsat almindeligt kobber ikke irrer. Metallet er mørkebrunt og består af en legering af zink og minimum 80% kobber.

Materialet er nemt at bearbejde og korrosionsbestandigheden er god og er derfor et godt materiale til facadebeklædning. Farven varierer fra rødlig til guldgullig og giver med sin brune nuancer en varm udstråling. Tombak bliver ikke lysegrønt med tiden som det traditionelle kobber, da det ikke irrer på grund af sit indhold af zink.
 

Tombak i Kvæsthusprojektet


På Kvæsthusbroen i København finder man Ofelia Plads, som er en del af Kvæsthusprojektet. Her skyder syv gyldne pavilloner, der blandt andet fungerer som elevator til den underjordiske parkeringskælder, op. Pavillonerne er beklædt med tombak.

Kvæsthusmolen har en rå belægning i mørk, rillet beton. Belægningen er fortsat både nord og syd for Skuespilhuset, og er det vigtigste hovedgreb. Den enkle formgivning markerer både fortidens funktion som kaj mod havnen og fremtidens rekreative plads, som strækker sig i solen.

Tombak på pavillonerne patinerer smukt og brunt af vind og vejr. Farvemæssigt giver det associationer til det mørke træ fra fortidens bolværk og træskibe. Det bliver samlet op af det store trædæk, der udgør Kyssetrappen inderst i Kvæsthusbassinet. Samt det faktum, at der også i fremtiden bliver anløb for de helt store sejlskibe langs kajen.

Pavillonernes tombak-beklædning er en messinglegering i er en respektfuld forlængelse af Skuespilhusets markante scenetårn, der har samme belægning. Og som giver mindelser om byens historiske kobbertage  – i en nylagt udgave. Materialevalget er helt afgørende for at skabe sammenhæng og helhed på den lange mole.
CVR nr. DK 80 14 92 12
info@norisol.dk
+45 70 11 77 44
     
Norisol A/S
Smedeland 11
2600 Glostrup
Region Øst
Industrivej 33
4230 Skælskør
Region Syd
Værkstedsvej 1
7000 Fredericia
Region Nord
Langerak 85
9900 Frederikshavn
Norisol A/S | Smedeland 11 | 2600 Glostrup | Tlf.: +45 70 11 77 44